Werk zoeken

Er zijn verschillende kanalen die u kunt raadplegen als u werkt zoekt.

 

VDAB

 

Als u werk zoekt moet u zich laten inschrijven bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). De VDAB helpt u bij het zoeken van een baan. Na inschrijving ontvangt u een uitnodiging voor een verplicht gesprek over uw wensen en de mogelijkheden. U ontvangt vervolgens passende vacatures uit het bestand.

De VDAB biedt veel opleidingen en cursussen om uw kans op het vinden van een baan te vergroten. Ook kan de VDAB u adviseren over stimuleringsmaatregelen om mensen die moeilijker een baan krijgen te helpen.

 

RVA

 

De Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening (RVA) is een federale instelling, die o.a. het toekennen van werkloosheidsuitkeringen verzorgt. Daarnaast begeleidt de RVA werklozen op weg naar een baan, via het verstrekken van allerlei subsidies (en het controleren daarvan). Klik hier voor een film over de RVA.

 

Interimkantoren

 

De meeste interimkantoren (= uitzendbureaus) zijn bekend vanuit Nederland. Ook hun werkwijze verloopt op dezelfde manier als in Nederland. Houdt u er wel rekening mee dat u zich bij veel interimkantoren alleen in de ochtenduren kunt inschrijven.

 

Vacaturesites

 

Er zijn meerdere Vlaamse vacature-/jobsites, waarop u kunt zoeken naar geschikte vacatures. Nadat u zich eenmaal hebt ingeschreven, kunt u zelf actief de betreffende site bezoeken of ervoor kiezen vacatures per e-mail toe te laten zenden.

Powered by: Vuursteen