Beroemde Nederbelgen

Voor veel Nederlanders is het fiscaal gezien nog zeer voordelig om in België te gaan wonen. Zo ook voor de beroemde Nederlanders die vooral in Brasschaat te vinden zijn.


Artiesten 

  • Stef Bos: zanger. Hij wilde in de jaren 80 eigenlijk naar Parijs, maar is in Antwerpen blijven steken omdat die stad een beter alternatief bleek en zo ‘’Parijs het dichtst bij Nederland werd’’. Hij woont tegenwoordig aan de rand van de stad Antwerpen. Zijn bekendste single is ‘’papa’’.
  • Alides Hidding: zanger van de Time Bandits. Time Bandits was een Nederlandse band die in de jaren 80 een aantal hits had. Tegenwoordig woont Hiddes in België waar hij teksten schrijft voor Belgische artiesten. Ook treedt hij nog steeds solo op onder de naam Time Bandits.

 

(ex-)Ondernemers

 

  • Eric Albada Jagersma: voormalig Unigro-topman en Laurus grootaandeelhouder. Hij stond in 2009 op de zevende plaats in de lijst van rijkste Nederbelgen van het blad Quote. Zijn Vlaamse optrekje heeft hij in Overijse, Vlaams-Brabant.
  • Leon Melchior: voormalig bouwondernemer. Melchior verdiende een fortuin met zijn bouwactiviteiten. Hij stak veel van dat geld in voetbalclub MVV uit Maastricht, de plaats waar hij is geboren, en in de paardensport. Al sinds lange tijd woont hij in Lanaken, Belgisch-Limburg, waar hij ook een paardenfokkerij heeft. Hij stond in 2009 op de derde plaats in de lijst van rijkste Nederbelgen van het blad Quote. 
  • Alicia Fentener van Vlissingen: dochter van wijlen Paul Fentener van Vlissingen. Ze is een bekend ondernemer, publicist en natuurbeschermer. Zijzelf stond in 2009 op de tweede plaats in de lijst van rijkste Nederbelgen van het blad Quote en woont in Bierbeek, Vlaams-Brabant.
  • Familie Dreesmann: de rijkste Nederbelgen volgens het blad Quote in 2009. V&D-baas Marc Dreesmann beheert het familiekapitaal vanuit zijn woonplaats Brasschaat, provincie Antwerpen.   

 

Politicus

 

  • Derk Jan Eppink: sinds 2009 Europees Parlementslid voor de Vlaamse Lijst De Decker (LDD). Hij is naast politicus ook journalist en verkeert al sinds zijn studie internationaal recht (1984) veelvuldig in Brussel. Hij was ook lange tijd assistent van toenmalig Eurocommissaris Frits Bolkestein in de jaren ’90 en wordt vaak gevraagd door de VRT om over de Nederlandse politiek te praten.

 

Schrijvers

 

  • Jeroen Brouwers: schrijver en journalist. Hij is geboren in Batavia, voormalig Nederlands-Indië, en woont nu al jaren in Zutendaal (Belgisch-Limburg). Bekende werken van hem zijn ‘’Joris Ockeloen en het wachten’’ en ‘’Bezonken rood’’. 
  • Gerard Reve: de enige reeds overleden Nederbelg in dit rijtje. Hij debuteerde in 1947 met ‘De Avonden’, wat nog steeds zijn meest gelezen en geprezen werk is. Reve woonde vanaf 1993 met zijn partner Joop Schafthuizen in Machelen-aan-de-Leie, Oost-Vlaanderen. Vanaf 2004 verbleef hij in een verpleeghuis in Zulte, Oost-Vlaanderen, waar hij in 2006 overleed.     

 

Sporter

 

  • Michael Boogerd: Boogerd was van 1994 tot 2007 een succesvol wielrenner vooral rijdend voor de Rabobank-ploeg. Alhoewel hij tegenwoordig veel op de Nederlandse televisie valt te bewonderen, woont hij in de provincie Antwerpen, in Heide nabij Kalmthout.
Powered by: Vuursteen