Ongevallen

In België is edere Belgische werkgever is verplicht een ongevallenverzekering af te sluiten voor zijn werknemers. Mocht u dus in werktijd of tijdens woon-werkverkeer iets overkomen, dan is uw werkgever financieel aansprakelijk.

 

Zelf werkgever

 

In het geval u bijvoorbeeld een tuinman, poetsvrouw of babysit tewerkstelt in uw woning en hem/haar iets overkomt, dan bent u zelf als werkgever verantwoordelijk voor de ontstane fysieke schade. Een ongevallenverzekering verschaft in dergelijke gevallen financiële dekking.   

 

Uitbreiding hospitalisatieverzekering

 

Wanneer u in het ziekenhuis belandt na een ongeval en u een hospitalisatieverzekering heeft afgesloten, dekt deze voor het grootste gedeelte de kosten van uw ziekenhuisopname. De hospitalisatieverzekering betaalt echter niet de kosten die u eventueel nog krijgt bij een verdere verzorging thuis. Denk daarbij aan thuiszorg of wellicht zelfs een aanpassing van uw woning. Om ervoor te zorgen dat die extra kosten binnen de perken blijven, kunt u bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een ongevallenverzekering, ter uitbreiding van de hospitalisatieverzekering, afsluiten die deze kosten dekt.

Powered by: Vuursteen