De politie als je beste vriend

Door: Peter Bardoul

Peter Bardoul is uitgever van BeterinBelgië.nl. Hij woont sinds 2001 in België en bericht op deze plek frequent over zijn belevenissen in de grensstreek. 


Flikken aan de deur
Dat was even schrikken, toen we een keer 's avonds thuiskwamen en ontdekten dat er was ingebroken. Meteen de politie (oftewel de flikken) gebeld en binnen vijf minuten waren twee agenten bij ons thuis. Ze bekeken de situatie en maakten rustig een proces-verbaal op. Ze waren nog maar net vertrokken of de deurbel ging weer: dit keer werden we vereerd met een bezoek van twee rechercheurs. Zij kwamen sporenonderzoek doen en vingerafdrukken zoeken. Waar zie je zo'n grondige aanpak nog?

Confrontatie met de inbrekers?
De dag erna kwam de wijkagent langs om extra beveiligingsmaatregelen te bespreken en ons te adviseren. Op mijn vraag of ik zou worden opgepakt als ik een inbreker te grazen zou nemen, uiteraard puur ter bescherming van mijn gezin, antwoordde hij dat we daar wel uit zouden komen. Twee dagen erna stond onze inbraak al in het Belang van Limburg in een aparte rubriek waarin alle inbraken uit de regio stonden vermeld. Handig om te weten voor andere inwoners in de regio. Na enkele maanden kregen we een bericht dat de politie de inbrekers had opgepakt. Het bleek een bende uit het Oostblok te zijn. We konden op het politiebureau gaan kijken of er bij de terug gevonden gestolen spullen ook zaken van ons waren. Dit was helaas niet het geval. Er werd ons wel nog gevraagd of we de inbrekers wilden zien, maar daar pasten we voor. Al met al een prima aanpak door de plaatselijke politie!

Bakske
Daarnaast doen ze soms ook hun uiterste best je gerust te stellen. Toen mijn vrouw een keer in haar auto onderweg was, werd ze aangereden door iemand die geen voorrang verleende. Een politie-agent begeleidde haar naar huis en zei toen hij zag dat ze bezorgd was: "Maakt u zich geen zorgen madam... het is maar zever in een bakske". In België is de politie nog echt je vriend!

Als u hierop wilt reageren kan dit via het forum.   

Powered by: Vuursteen