Water

Er zijn twee watermaatschappijen die zorgen voor de drinkwatervoorziening in Vlaanderen en die tevens het onderhoud van het rioleringsnetwerk verzorgen:

1. De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW): deze heeft het grootste werkgebied en is actief in West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. In totaal bedient de VMW 170 Vlaamse gemeenten met zo’n 2,6 miljoen klanten.
2. Water-Link is een samenwerking tussen AWW (ontstaan in Antwerpen) en TMW. Water-Link bedient provincie Antwerpen, delen van Oost- en West-Vlaanderen en de randgemeenten rond Brussel.

 

Waterverbruik

 

In iedere Vlaamse woning is een watermeter geïnstalleerd die het verbruik registreert. Heeft u deze nog niet, bijvoorbeeld omdat u een woning bouwt, dan moet u er zelf een aanleggen. De kosten daarvan bedragen al snel rond de 1.000 euro.

U moet jaarlijks de meterstanden doorgeven aan de watermaatschappij, die u daarna een factuur toestuurt. Als u een appartement/flat huurt in een complex, kan het zijn dat uw waterverbruik deel uitmaakt van de bijkomende huurkosten en dat de verhuurder de kosten van het waterverbruik betaalt namens de huurders.

Powered by: Vuursteen