Apotheek

Openingstijden

Apotheken herkent u aan het groene kruis aan de buitenmuur. Apotheken zijn op werkdagen en soms ook op zaterdag open. Om de beurt hanteren de aanwezige apotheken in een bepaalde wijk/district van een gemeente een weekend- en avondwachtdienst.

 

Geneesmiddelen

 

Belgische apothekers hebben zowel geneesmiddelen die de farmaceutische industrie fabriceert als zelf bereide geneesmiddelen in voorraad. Daarnaast verkoopt de apotheek allerlei voedingssupplementen, vitaminen en zelfs implantaten en krukken. Belgische apothekers hebben een informatieplicht richting hun klanten wat de werking van bepaalde geneesmiddelen betreft. Dit houdt ook een afdoende voorlichting in over de juiste toepassing van de geneesmiddelen. Sommige geneesmiddelen mogen niet worden verstrekt zonder medisch voorschrift van de (huis)arts.

Het kan voorkomen dat een geneesmiddel in België alleen wordt verstrekt met een recept van de huisarts en in Nederland zonder recept verkrijgbaar is (of andersom). Ook kan het voorkomen dat een geneesmiddel in het ene land wel en in het andere niet verkrijgbaar is.

 

Betaling en vergoeding

 

Er kan een toeslag worden gevraagd voor medicijnen die u buiten kantooruren of via een apotheker buiten de u toegewezen regio verkrijgt. Doorgaans zullen alleen privéverzekeraars deze bijkomende kosten vergoeden. Voor geneesmiddelen op recept geldt dat u alleen een bedrag aan remgeld (=eigen bijdrage) betaalt.

 

Apotheek vinden

 

Via 0900-10.500 (0,50 EUR/Min) vindt u gemakkelijk een apotheek.

Powered by: Vuursteen